Για επικείμενη ρωσική κυβερνοεπίθεση εν όψει τελικού Champions League προειδοποιεί η Ουκρανία

Η ουκρανική υπηρεσία ασφαλείας SBU προειδοποίησε την Τετάρτη περί ενδεχόμενης κυβερνοεπίθεσης εναντίον κρατικών φορέων και ιδιωτικών εταιρειών εν όψει του τελικού του Champions League στο Κίεβο την Τετάρτη.

Σύμφωνα με το Reuters, η SBU προβληματίζεται ότι κρίσιμες υποδομές φέρονται να στοχοποιούνται, και θεωρείται πως πίσω από την (πιθανή) κυβερνοεπίθεση κρύβεται η Ρωσία.

«Ειδικοί της υπηρεσίας ασφαλείας θεωρούν πως η μόλυνση hardware στην επικράτεια της Ουκρανίας αποτελεί προετοιμασία για άλλη μια ενέργεια κυβερνοεπίθεσης από τη Ρωσική Ομοσπονδία, με σκοπό την αποσταθεροποίηση της κατάστασης κατά τον τελικό του Champions League) αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Από πλευράς του το Κρεμλίνο απέρριψε κατηγορηματικά αυτές τις κατηγορίες την Πέμπτη. «Η Ρωσία δεν σχεδιάζει επίθεση χάκερ χρησιμοποιώντας routers» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, ερωτηθείς σχετικά.

Σημειώνεται πως η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε αργά την Τετάρτη ότι θα επεδίωκε να ανακτήσει των έλεγχο εκατοντάδων χιλιάδων μολυσμένων με malware routers και συσκευών αποθήκευσης από χάκερ οι οποίο, σύμφωνα με ειδικούς ασφαλείας, σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν το εν λόγω «botnet» για επίθεση εναντίον της Ουκρανίας.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια