Δοκιμές αυτοματοποιημένου εμπορικού τρένου στην Ολλανδία

Η γαλλική Alstom πρόκειται να προβεί σε δοκιμές αυτοματοποιημένων εμπορικών τρένων στην Ολλανδία μέσα στο 2018.

Το πρωτότυπο είναι ικανό να ταξιδέψει απόσταση περίπου 100 χλμ χωρίς να απαιτείται παρέμβαση οδηγού. Γενικότερα, θεωρείται ότι η αυτοματοποίηση τέτοιου είδους θα αποδεσμεύσει τους οδηγούς για να μπορούν να επικεντρώνονται σε άλλους τομείς της λειτουργίας του τρένου.

Όπως αναφέρει το BBC, σκοπός των δοκιμών είναι να δείξουν ότι το τρένο και το σύστημα σηματοδότησης μπορούν να επικοινωνούν αποτελεσματικά για να κινείται το τρένο μόνο του.

Η Alstom υπέγραψε συμφωνία με την ολλανδική ProRail και τη Rotterdam Rail Feeding για να πραγματοποιηθούν αυτές οι δοκιμές στο Betuweroute – μια διπλή σιδηροδρομική γραμμή 150 χλμ για εμπορικά τρένα, που συνδέει το Ρότερνταμ με τη Γερμανία.

Η αυτοματοποίηση θεωρείται πως θα αποτελέσει το μέλλον των μεταφορών, ωστόσο τα τρένα μάλλον δεν θα γίνουν ποτέ πλήρως αυτόνομα, καθώς για λόγους ασφαλείας το πιθανότερο είναι ότι θα υπάρχει πάντα η παρουσία ανθρώπου που θα είναι επιφορτισμένος με το καθήκον να αναλάβει εάν υπάρξει κάποιου είδους σφάλμα ή δυσλειτουργία.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια