Αυτή είναι η αλήθεια: Γιατί η Εμινέ δεν πήγε στο μουσείο της Ακρόπολης

Η εξήγηση που δόθηκε από την Τουρκική αποστολή ότι η Εμινέ Ερντογάν αισθάνθηκε αδιαθεσία και ματαίωσε την επίσκεψη της στο Μουσείο της Ακρόπολης, δεν έπεισε ιδιαίτερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα parapolitika.gr η σύζυγος του Τούρκου προέδρου αντιλήφθηκε την τελευταία στιγμή πως μεταξύ των εκθεμάτων του Μουσείου υπάρχουν πολλά γυμνά αγάλματα, γυναικεία και ανδρικά, τα οποία δεν ήταν δυνατόν να δει λόγω του αυστηρού θρησκευτικού πλαισίου το οποίο καθορίζει την καθημερινότητα της.
Ούτε δυνατόν φυσικά ήταν να… θαυμάσει τα σκεύη και τα αντικείμενα με τα οποία τελούνταν οι κολάσιμες για τη Μουσουλμανική πίστη, τελετές και συμπόσια των αρχαίων. Κάπως έτσι αποφάσισε να καλέσει για τσάι την κ. Μπαζιάνα στο «Μεγάλη Βρεταννία» η οποία προσήλθε νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης σεμνά ενδεδυμένη με την μπεζ κάπα της και το γεωμετρικά ισορροπημένο ταγιέρ της. Άλλωστε από αυτή τη συνάντηση τραβήχτηκε μόλις μία φωτογραφία από το περιβάλλον της συζύγου του Τούρκου προέδρου, καθώς αποκλείστηκαν τα μέσα ενημέρωσης από την κάλυψη της.
Στην εξέλιξη της ημέρας η κ. Μπαζιάνα αποδείχθηκε ιδιαίτερα ευφυής. Εν προκειμένω, το βράδυ στο δείπνο του Προεδρικού Μεγάρου επέλεξε εξώπλατο κι αμάνικο έντονα κόκκινο φόρεμα σπάζοντας τα στερεότυπα και εγείροντας τον θαυμασμό των … υποψιασμένων καθώς η κ.Ερντογάν φορούσε ολόσωμο ένδυμα ενώ ομοίως προσηλωμένες στο πρωτόκολλο ήταν η κ. Σίσσυ Παυλοπούλου και η κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι.

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια