Εξομοίωση σε υπολογιστή προβλέπει τους προορισμούς προσφύγων σε κρίσεις

Ένα σύστημα εξομοίωσης σε υπολογιστή είναι σε θέση να προβλέπει σωστά το 75% των προορισμών προσφύγων που εγκαταλείπουν εμπόλεμες ζώνες-και,σύμφωνα με το PhysOrg,θα μπορούσε να αποτελέσει ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο στα χέρια κυβερνήσεων, διεθνών οργανισμών και ΜΚΟ όσον αφορά στη διαχείριση προσφυγικών κρίσεων.

Οι ερευνητές Νταιάνα Σουλειμάνοβα,Ντέιβιντ Μπελ και Ντέρεκ Γκρεν του Brunel University London χρησιμοποίησαν δεδομένα που είναι διαθέσιμα στο ευρύ κοινό για να συνθέσουν μοντέλα/εξομοιώσεις των κινήσεων προσφυγικών πληθυσμών και των πιθανών προορισμών τους για αφρικανικές χώρες.Το εν λόγω εργαλείο ήταν σε θέση να προβλέπει τουλάχιστον το 75% των προορισμών μετά από τις πρώτες 12 ημέρες σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις πρόσφατων ενόπλων συγκρούσεων στην Αφρική.

Επίσης,παρουσίασε πολύ καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με άλλες,υπάρχουσες μεθόδους πρόβλεψης αριθμών και προορισμών προσφύγων.

Οι κρίσεις με τις οποίες ασχολήθηκαν οι ερευνητές ήταν η κρίση του 2015 στο Μπουρούντι, αυτή της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας το 2013 και ο εμφύλιος στο Μάλι το 2012.

Παρουσιάζοντας τα ευρήματά τους στο Scientific Reports,οι ερευνητές εξηγούν πως η μέθοδός τους δεν είναι προσαρμοσμένη στα δεδομένα ειδικά αυτών των τριών κρίσεων,αλλά αποτελεί μια «γενική προσέγγιση ανάπτυξης εξομοίωσης» που μπορεί να χρησιμοποιηθεί οπουδήποτε υπάρχουν κάποια στοιχεία,όπως το «σενάριο» της σύγκρουσης και ο εκτιμώμενος αριθμός των προσφύγων.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια