Τρέμει ο πλανήτης! Ο IAEA ανησυχεί για την «ταχεία πρόοδο» του πυρηνικού προγράμματος της Β. Κορέας-Τι μας κρύβουν;

Τι ακριβώς έχουν στην κατοχή τους τελικά  οι Βορειοκορεάτες και η δύση ανησυχεί πλέον σφόδρα για τις επιπτώσεις ενός πυρηνικού πολέμου ΗΠΑ-Β.Κορέας;

«Το πρόγραμμα πυρηνικών όπλων της Βόρειας Κορέας καταδεικνύει τεράστια «ταχεία πρόοδο» και δημιουργεί μια «νέα παγκόσμια απειλή» για τη διεθνή ασφάλεια», δήλωσε έντρομος ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (IAEA) μετά την έκτη πυρηνική δοκιμή από την Πιονγκγιάνγκ νωρίτερα αυτό το μήνα,  και τις νέες «φρέσκες» πληροφορίες από τις δυτικές μυστικές υπηρεσίες για το θέμα αυτό.

Στις 3 Σεπτεμβρίου, η Πιονγκγιάνγκ διεξήγαγε την έκτη και ισχυρότερη πυρηνική δοκιμή της, χρησιμοποιώντας βόμβα υδρογόνου που φέρεται ότι ήταν αρκετά μικρή για να τοποθετηθεί σε βαλλιστικό πύραυλο. Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που καταγράφηκε ως σεισμός της κλίμακας μεγέθους 5,6.

Αυτό είναι γνωστό,  νέες πληροφορίες όμως από μυστικές υπηρεσίες των χωρών της δύσης αναφέρουν την ύπαρξη πυρηνικών όπλων ακόμα πιο μεγάλης καταστροφικής ισχύς , τα οποία πολύ εύκολα θα οπλίσουν βαλλιστικούς πυραύλους με βεληνεκές που φτάνει  ακόμη και την αμερικανική ενδοχώρα.

Χθες ο  στρατηγός Τζο Ντάνφορντ αρχηγός των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων ,  προειδοποίησε ότι πρέπει όλοι στις ΗΠΑ να είναι προετοιμασμένοι διότι η  βόρεια Κορέα διαθέτει πυραύλους που δύναται να κτυπήσουν την αμερικανική ηπειρωτική χώρα.

«Πρέπει να υποθέσουμε σήμερα ότι η Βόρεια Κορέα έχει αυτή την ικανότητα», δήλωσε ο  στρατηγός  Ντάνφορντ.

Ο ίδιος  δήλωσε: «Πρέπει σήμερα να υποθέσουμε ότι η Βόρεια Κορέα έχει αυτή την ικανότητα και έχει τη βούληση να χρησιμοποιήσει αυτή την ικανότητα».

Ακόμη πιο νέες πληροφορίες κάνουν λόγο για την ικανότητα της Β.Κορέας να εξουδετερώνει ακόμη και ….αμερικανικά αεροπλανοφόρα .

Πάντως  εκτιμήσεις ειδικών τονίζουν ότι σε μια πρώτη επίθεση των δυνάμεων του  Kim Jong-un θα έχαναν την ζωή τους πάνω από  100.000 άτομα σε μια εβδομάδα «σφαγής».

«Η στρατιωτική ισχύ της Β.Κορέας είναι πολύ μεγαλύτερη από ότι αναμένονταν και αυτό σημαίνει ότι η Βόρεια Κορέα έχει πραγματοποιήσει  μεγάλη ταχεία πρόοδο», δήλωσε ο ς διευθυντής του IAEA Yukiya Amano σε δημοσιογράφους στη Σεούλ, μετά από συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Νότιας Κορέας Kang Kyung-wha.



«Σε συνδυασμό με άλλα στοιχεία, πρόκειται για μια νέα απειλή που αποτελεί πλέον μια παγκόσμια απειλή», πρόσθεσε ο ίδιος  αναφερόμενος στην ανάπτυξη βορειοκορεατικών βαλλιστικών πυραυλικών πυραύλων.

Η Μετεωρολογική Διοίκηση της Νότιας Κορέας εκτιμά ότι η έκτη πυρηνική δοκιμή απελευθέρωσε  ενέργεια τουλάχιστον 50-60 κιλοτόνων.

Η Κίνα ανακοίνωσε  ότι η έκρηξη είχε απόδοση 108,3 ± 48,1kt. Συγκριτικά, η πέμπτη η πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας το Σεπτέμβριο του 2016 απέδωσε  μεταξύ 15 και 25 kt, που προσομοιάζει με την εκρηκτική δύναμη της αμερικανικής βόμβας «Fat Man», που ήταν η δεύτερη που έπεσε στο Ναγκασάκι υο 1945.



«Το πιο σημαντικό είναι τώρα η διεθνής κοινότητα να ενωθεί  για να δώσει λύση σε  αυτήν την σοβαρή απειλή», δήλωσε ο επικεφαλής της IAEA.

Οι εντάσεις κλιμακώθηκαν γρήγορα εν μέσω της συνεχιζόμενης και ολοένα και πιο επιθετικής ρητορικής μεταξύ Πιονγιάνγκ και Ουάσινγκτον.

«Οι ΗΠΑ είναι διατεθειμένες να χτυπήσουν τη Βόρεια Κορέα εάν χρειαστεί με «καταστροφικές» συνέπειες για τη χώρα», προειδοποίησε ο πρόεδρος Ν.Τραμπ , υποσχόμενος να διορθώσει το «χάος» της Βόρειας Κορέας.

Τονίζεται ότι ο διεθνούς φήμης  καθηγητής Malcolm Chalmers αναφέρει λεπτομερώς τις τρομακτικές συνέπειες μιας πιθανής σύγκρουσης στη νέα έκθεσή του για τη Ρωσία με τίτλο Προετοιμασία για πόλεμο στην Κορέα.

Η πρώτη επίθεση των ΗΠΑ στην Β.Κορέα θα επέφερε   τερατώδη αντίποινα από τη Βόρεια Κορέα χρησιμοποιώντας αρχικά τα 10.000 πυροβόλα  που διαθέτει μαζί με  εκατοντάδες πυραύλους.



Αυτό το οπλοστάσιο θα ριχνόταν μονομιάς  μέσα στην πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας Σεούλ  προκαλώντας τεράστιες απώλειες.

Ο καθηγητής Chalmers προειδοποίησε ότι «εκατομμύρια πρόσφυγες» θα αναγκάζονταν να μετακινηθούν από τον πόλεμο σε έθνη όπως η Ρωσία και η Κίνα.

Πρόσθεσε ότι ακόμη  ένα και μόνο πυρηνικό όπλο που θα χρησιμοποιούνταν  από τον Κιμ θα μπορούσε να προσέθετε  ένα  ακόμη  εξαψήφιο νούμερο στους νεκρούς .

Η Βόρεια Κορέα έχει την δυνατότητα να  διατηρήσει ανέπαφους  χιλιάδες άνδρες για την υλοποίηση επίθεσης στο Νότο χρησιμοποιώντας τεράστια υπόγεια συγκροτήματα που ετοιμάζονταν  από το τέλος του κορεατικού πολέμου το 1953.

Ο εμπειρογνώμονας προειδοποίησε για την οποιαδήποτε στρατιωτική δράση των ΗΠΑ εξαιτίας των καταστροφικών ανθρώπινων συνεπειών που θα είχε αυτή στην ευρύτερη περιοχή.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια