Ρωσία: «Έτσι σώσαμε την Συρία» - Οι απόρρητες εκθέσεις για την πολεμική εμπλοκή της ρωσικής Αεροπορίας | Βίντεο

Μια τεράστια πολεμική μηχανή, άκρως αποτελεσματική, που για πρώτη φορά στην ιστορίας της δρα υπερπόντια, αλλά μήνα με τον μήνα, βελτιώνει την αποτελεσματικότητά της, εμφανίζεται να είναι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

Όπως αποκαλύπτουν απόρρητες εκθέσεις του ρωσικού υπουργείου Άμυνας που δημοσιοποιήθηκαν με την ευκαιρία της συμπλήρωσης της δεύτερης επετείου, σήμερα, 30 Σεπτεμβρίου, από την επίσημη έναρξη της πολεμικής εμπλοκής των ρωσικών δυνάμεων στη Συρία (οι επιχειρήσεις είχαν ξεκινήσει ανεπίσημα τουλάχιστον δύο μήνες ενωρίτερα) εκτελέστηκαν 30.000 αεροπορικές αποστολές που κατέληξαν σε 92.000 αεροπορικές προσβολές.

Καταστράφηκαν 96.000 στόχοι των δυνάμεων των ισλαμιστών και των συμμάχων τους.

Καταστράφηκαν 25.526 (!) κέντρα διοίκησης των ισλαμιστών και οχυρά, από το πιο μικρό χωριό μέχρι την Δαμασκό.

Κτυπήθηκαν 528 διυλιστήρια, κομβόι μεταφοράς καυσίμων, αλλά και εγκαταστάσεις εξόρυξης υδρογονανθράκων.

Το άκρως εντυπωσιακό είναι ότι στις αποστολές αυτές, παρά τον περιορισμένο αριθμό μέσων (η ρωσική Αεροπορία στην Συρία, ουδέποτε ανέπτυξε περισσότερα από 70 μαχητικά και ελικόπτερα την ίδια χρονική στιγμή, ενεπλάκη το 86% του προσωπικού των ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων, αποκτώντας πολύτιμες επιχειρησιακές εμπειρίες με την μέθοδο της εναλλαγής των πληρωμάτων και των ομάδων υποστήριξης.

Σε όλες τις σχεδιάσεις των μείζοναν αποστολών ενεπλάκη και το ρωσικό Γενικό Επιτελείο, ενώ μικρότερες αποστολές σχεδιάζονταν από το κέντρο μάχης στην αεροπορική βάση του Χμέιμιν.

Πολύ υψηλή ήταν η επιχειρησιακή εκπαίδευση των πληρωμάτων των στρατηγικών δυνάμεων (Tu-160, Tu-22 και Tu-95): Ενεπλάκη το 75% των πληρωμάτων των μέσων, καθώς οι Ρώσοι δεν χρησιμοποίησαν μόνο τις δυνάμεις που εδρεύουν στην Άπω Ανατολή και τις βάσεις βόρεια της Μόσχας.

Επίσης ενεπλάκη το 79% του προσωπικού της επιχειρησιακής και τακτικής Αεροπορίας, το 88% των πληρωμάτων των μεταφορικών αεροσκαφών, αλλά και το 88% των πληρωμάτων των μέσων της Αεροπορίας Στρατού (ελικόπτερα).

Αυτό επιτεύχθηκε με την εμπλοκή τόσο σε επίπεδο σχεδιασμού, αλλά και με την συχνή εναλλαγή των πληρωμάτων στην Συρία. Κάθε τέσσερις μήνες ή έξι μήνες άλλαζε το προσωπικό σε επίπεδο 80%!

Το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ» που ενεπλάκη στην πιο κρίσιμη φάση της τελικής επίθεσης στο Χαλέπι διακόπτοντας το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του, επιχείρησε συνολικά για δυο μήνες, «βγάζοντας» 420 αεροπορικές αποστολές καταστρέφοντας 1.252 στόχους των ισλαμιστών.

Συνολικά οι ρωσικές απώλειες από ατυχήματα ή εχθρικό πυρ ήταν περιορισμένες: Αν εξαιρέσουμε την  πτώση από ατύχημα των δύο μαχητικών Su-33 & MiG-29 στο «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ» και την κατάρριψη του Su-24Μ από τα τουρκικά F-16, χάθηκαν έξι ελικόπτερα, ενώ ένα Su-25 δέχθηκε πλήγματα που το καθιστούν μη χρησιμοποιήσιμο.

Ελάχιστες απώλειες για την έκταση της τεράστιας πολεμικής εμπλοκής!







* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια