Οδηγός επιβίωσης από πυρηνική καταστροφή! Δείτε τι πρέπει να κάνετε

Σε ρεπορτάζ της η Telegraph, αναφέρει πως οι ΗΠΑ εδώ καιρό διαθέτουν συγκεκριμένες κατευθυντήριες για το τι οφείλουν να κάνουν οι πολίτες σε περίπτωση επίθεσης με πυρηνικά.

Τρεις είναι οι βασικοί παράγοντες τους οποίους οφείλει κανείς να γνωρίζει, στην προσπάθεια του να προστατευθεί από τη ραδιενέργεια και να παραμείνει ζωντανός:

1. Απόσταση (από το σημείο της επίθεσης). Αυτό σημαίνει ότι προσπαθεί κάποιος να μείνει όσο το δυνατόν πιο μακριά από τα σωματίδια που θα κατακλύζουν την ατμόσφαιρα, ακόμη κι αν βρίσκεται μακριά από το σημείο επίθεσης. Ο άνεμος μεταφέρει τα αιωρούμενα σωματίδια, οπότε το δεύτερο βήμα είναι η

2. Οχύρωση. Υπόγειοι σταθμοί, τούνελ, υπόγεια καταφύγια και γενικώς οτιδήποτε βρίσκεται σε σχετική απόσταση από την επιφάνεια της γης μπορεί να προσφέρει προστασία από τη ραδιενέργεια και τις υψηλές θερμοκρασίες που θα δημιουργήσει η επίθεση.

Και 3. Χρόνος. Οι δύο πρώτες εβδομάδες μετά την επίθεση είναι και οι πιο επικίνδυνες. Όσο πιο κοντά βρισκόταν κανείς στο σημείο της έκρηξης, για τόσο περισσότερο χρόνο θα πρέπει να παραμείνει στα καταφύγια. Όσο για το αν βρεθεί κανείς εκτεθειμένος σε πολύ κοντινή απόσταση από την έκρηξη, σύμφωνα με τις οδηγίες της αμερικανικής κυβέρνησης οφείλει να:

-Να αποστρέψει το βλέμμα του από τη λάμψη της έκρηξης, προκειμένου να μην τυφλωθεί.

-Να παραμείνει πεσμένος στο έδαφος, προσπαθώντας να προστατεύσει το κεφάλι του.

-Αν η έκρηξη σημειωθεί κάποια μακριά, αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστούν περίπου 30» για να εκδηλωθεί το ωστικό κύμα

-Μετά την έκρηξη, αν μπορεί κάποιος να ξεπλυθεί με νερό, ας το πράξει, χωρίς, όμως να τρίψει το δέρμα του.

Περισσότερες οδηγίες στο βίντεο:




* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια