Τα τρένα - «σφαίρες» της Κίνας θα μπορούν ξανά να τρέχουν με ταχύτητα 350 χλμ./ώρα

Ο στόλος των τρένων - «σφαιρών» της Κίνας πρόκειται να καταστεί ξανά ο ταχύτερος του κόσμου, έξι χρόνια μετά την επιβολή ορίου ταχύτητας στα 300 χλμ. ώρα.
Όπως αναφέρει το BBC, το συγκεκριμένο όριο είχε επιβληθεί το 2011, μετά από δύο δυστυχήματα που κόστισαν τη ζωή σε 40 ανθρώπους.

Ωστόσο, από την επόμενη εβδομάδα, θα επιτρέπεται κάποια από τα τρένα αυτά να πιάνουν ξανά ταχύτητα 350 χλμ. ώρα, κάτι που θα έχει ως επίπτωση τη μείωση της χρονικής διάρκειας του ταξιδιού Πεκίνου - Σαγκάης κατά μία ώρα. Μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου, επτά από τα τρένα - «σφαίρες» της Κίνας θα επιτρέπεται να ταξιδεύουν σε αυτή την ταχύτητα.
Για να σηματοδοτήσουν την επιστροφή της συγκεκριμένης υπηρεσίας, οι αρχές έδωσαν στα τρένα το όνομα «Fuxing» («αναζωογόνηση»). Σε όλα έχει εγκατασταθεί ένα βελτιωμένο σύστημα παρακολούθησης/ ασφαλείας, το οποίο θα επιβραδύνει και θα σταματά τα τρένα αυτόματα σε περίπτωση προβλήματος ή κατάστασης εκτάκτου ανάγκης. Παράλληλα, θεωρείται πως αναζητούνται τρόποι αναβάθμισης των σιδηροδρόμων, ώστε να είναι εφικτές ακόμα υψηλότερες ταχύτητες- ίσως ακόμα και 400 χλμ./ ώρα. Η Κίνα θεωρείται πως διαθέτει 19.960 χλμ. σιδηροδρόμων υψηλών ταχυτήτων.
Τα δυστυχήματα του 2011 οδήγησαν σε εκτενή έρευνα των αρχών στο υπουργείο Μεταφορών της χώρας, η οποία αποκάλυψε εκτεταμένη διαφθορά, με αποτέλεσμα να απαγγελθούν κατηγορίες κατά πολλών αξιωματούχων για διαφθορά και κατάχρηση εξουσίας. Σε βάρος δύο ανώτερων αξιωματούχων επιβλήθηκαν θανατικές ποινές με αναστολή.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια