Έλον Μασκ: Τον Νοέμβριο η παρθενική εκτόξευση του πυραύλου Falcon Heavy της SpaceX

Ο Falcon Heavy, ο βαρύς πύραυλος της SpaceX, τον οποίο η εταιρεία προορίζει για αποστολές μεγάλων φορτίων σε τροχιά και πέρα από αυτήν, θα πραγματοποιήσει την παρθενική του εκτόξευση αυτόν τον Νοέμβριο, ανακοίνωσε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Έλον Μασκ, μέσω Twitter και Instagram την Πέμπτη.

Ο πύραυλος αυτός έχει τριπλάσια ισχύ σε σχέση με τον μικρότερο Falcon 9, που χρησιμοποιεί ήδη η εταιρεία, και μπορεί να θέσει μεγάλα φορτία δεκάδων τόνων σε τροχιά- οπότε και αποτελεί βασικό κομμάτι των σχεδιασμών της εταιρείας για αποστολές σε τροχιά για εμπορικούς σκοπούς, αλλά και μελλοντικές αποστολές στον Άρη.
Θα είναι ένας από τους πιο ισχυρούς πυραύλους στην ιστορία, και, όπως στην περίπτωση του Falcon 9, θα είναι εν μέρει επαναχρησιμοποιούμενος, έτσι ώστε το βασικό κομμάτι του να επιστρέφει στη Γη για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά σε μελλοντικές εκτοξεύσεις (κάτι που η εταιρεία έχει ήδη καταφέρει να κάνει με τον Falcon 9).
Ωστόσο, όπως υπενθυμίζει το TheVerge, η παρθενική αυτή πτήση ήταν αρχικά να γίνει μέσα στο 2013 ή το 2014, αλλά ακολούθησε αναβολή το 2015 και μετά νέα για τα τέλη του 2016.
Τον Σεπτέμβριο του περσινού έτους ένας πύραυλος της SpaceX ανατινάχτηκε στην εξέδρα εκτόξευσης στη Φλόριντα, με αποτέλεσμα η πτήση του Falcon Heavy να καθυστερήσει ξανά. Παρόλα αυτά, η SpaceX επιμένει ότι η πτήση θα λάβει χώρα μέσα στο 2017, με τον Μασκ να δίνει τώρα συγκεκριμένο μήνα για αυτήν.
Ο ίδιος πάντως, πρόσφατα, μιλώντας για την παρθενική εκτόξευση, μείωσε τις προσδοκίες για αυτήν, καθώς είπε ότι δεν αναμένεται την πρώτη φορά ο πύραυλος να καταφέρει να φτάσει καν σε τροχιά- μάλιστα, είπε πως θα το θεωρήσει επιτυχία αν καταφέρει να απομακρυνθεί αρκετά από την εξέδρα ώστε να μην προκαλέσει ζημιές.
Σημειώνεται πως, σύμφωνα με τους New York Times, η αξία της εταιρείας, μετά την ολοκλήρωση ενός νέου κύκλου συγκέντρωσης χρηματοδότησης, ανέρχεται στα περίπου 21 δισ. δολάρια.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια