Παραβίαση χρηματοκιβωτίου από χάκερ με χρήση ρομπότ

Χρησιμοποιώντας ένα φθηνό ρομπότ, μια ομάδα από χάκερ κατάφερε να παραβιάσει ένα κορυφαίων προδιαγραφών χρηματοκιβώτιο, «ζωντανά» επί σκηνής στο Λας Βέγκας, στο πλαίσιο της συνδιάσκεψης Def Con.

Όπως αναφέρει το BBC, η ομάδα της SparkFun Electronics ήταν σε θέση να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο της SentrySafe μέσα σε περίπου 30 λεπτά. Το ρομπότ είναι σε θέση να μειώσει τον αριθμό των πιθανών συνδυασμών από ένα εκατομμύριο σε μόλις 1.000, πριν αρχίσει αυτόματα και με μεγάλη ταχύτητα να δοκιμάζει τους εναπομείναντες συνδυασμούς, μέχρι να βρει τον σωστό.

Όταν τα δοκίμασε το 51.36.93, το χρηματοκιβώτιο άνοιξε, προκαλώντας τα χειροκροτήματα του κοινού, που αποτελούσαν εκατοντάδες χάκερ.
«Ήταν ένα από τα πιο τρομακτικά πράγματα που έχουμε κάνει. Πολλά είναι αυτά που μπορούν να πάνε στραβά, και αυτό ήταν ένα πολύ μεγάλο κοινό. Χαιρόμαστε πολύ που άνοιξε», είπε στο BBC ο Νέιθαν Σιντλ της SparkFun. «Χαιρόμαστε πολύ που άνοιξε».
Αν και το BBC δεν κατάφερε να έρθει σε επαφή με εκπρόσωπο της εταιρείας την Παρασκευή, μιλώντας στο Wired νωρίτερα μέσα στον μήνα- όταν η ομάδα είχε επιδείξει τη μέθοδο αυτή σε μικρότερο χρηματοκιβώτιο- μια εκπρόσωπος είχε πει πως «σε αυτό το περιβάλλον, το προϊόν πέτυχε αυτό που ήταν σχεδιασμένο να πετύχει. Θα ήταν ρεαλιστικά πολύ δύσκολο, αν όχι αδύνατον, για το μέσο άτομο να το πετύχει αυτό επί του πεδίου».
Το ρομπότ, το κόστος του οποίου ανέρχεται στα 200 δολάρια χρησιμοποιεί εξαρτήματα που έχουν φτιαχτεί μέσω 3D printing, τα οποία μπορούν εύκολα να αντικατασταθούν, για να προσαρμόζεται σε διαφορετικά χρηματοκιβώτια. Δεν μπορεί να παραβιάσει ψηφιακή κλειδαριά, αν και άλλες ομάδες χάκερ έχουν υποδείξει τρωτά σημεία σε τέτοια συστήματα στο παρελθόν.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια