Πολεμικό κάλεσμα από Μ.Γιλντιρίμ: Τα παίζει όλα για όλα στο Αιγαίο ο Ερντογάν!

Απίστευτη εξέλιξη!O πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης σχημάτισε με το χέρι του το σήμα των Γκρίζων Λύκων, όταν εθνικιστές που βρίσκονταν στην αίθουσα άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα.

«Οι εθνικιστές και πατριώτες αδελφοί μου είπαν «πρώτα η πατρίδα, πρώτα το έθνος και προχωρήσαμε μαζί»», τόνισε ο Τούρκος πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην συμμαχία του κυβερνώντος κόμματος με τους εθνικιστές για να γίνει ο Ερντογάν… σουλτάνος της Τουρκίας!

Πρόκειται για άσχημη εξέλιξη η οποία θα φέρει εξελίξεις στο Αιγαίο. Προμηνύει περαιτέρω κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας.

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν θα τα παίξει όλα για όλα προκειμένου να κερδίσει στο δημοψήφισμα…
Δείτε το video



Άλλωστε, για να περάσει από τη Βουλή η πρόταση της κυβέρνησης για το δημοψήφισμα που θα φέρει της συνταγματικές αλλαγές, ο Τούρκος πρόεδρος είχε προσεγγίσει και στηριχθεί από το ακροδεξιό κόμμα Εθνικής Δράσης του Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Tο Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) και Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ) μελετούν το σενάριο περαιτέρω σύσφιξης των σχέσεών τους και το ενδεχόμενο συνεργασίας στην κυβέρνηση. Πιο συγκεκριμένα, συζητείται το ενδεχόμενο εισόδου τουλάχιστπν τριων μελών των Γκρίζων Λύκων στην κυβέρνηση.

Το θέμα τέθηκε επί τάπητος στη συνάντηση που είχε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ πριν λίγες ημέρες. Στόχος είναι η ανατροπή στις προβλέψεις ενόψει του δημοψηφίσματος και η άνοδος του εθνικιστικού μετώπου στην Τουρκία, κάτι που θα επηρεάσει και τις σχέσεις με την Ελλάδα, αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Τουρκία όπως φαίνεται βάζει "φωτιά" στο Αιγαίο, καθώς σήμερα,  πλοίο της τουρκικής ακτοφυλακής σύμφωνα με τουρκικό δημοσίευμα έδεσε στις βραχονησίδες των Ιμίων.

Συγκεκριμένα, πλοιάριο τις τουρκικής ακτοφυλακής στο οποίο επέβαιναν 5 Τούρκοι αξιωματικοί βρέθηκε ανάμεσα στις δύο βραχονησίδες των Ιμίων όπου έμεινε για δέκα λεπτά ακίνητο και έπειτα 5-6 αξιωματικοί άρχισαν να τραβούν φωτογραφίες και βίντεο.

Ένα ελληνικό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού βρισκόταν σε απόσταση ενός μιλίου από το τουρκικό πλοιάριο, δηλαδή από την Καλόλιμνο. Στην περιοχή εξακολουθούν να παραμένουν δύο σκάφη της ελληνικής ακτοφυλακής και τρία της τουρκικής.

Επίσης αναφέρεται ότι όταν ένα πλοίο 170 μέτρων της τουρκικής εταιρείας “Powership Μαύρη Θάλασσα” με την ονομασία ‘Yasinbey’ πέρασε από την περιοχή των Ιμίων προκάλεσε την κινητοποίηση της ελληνικής ακτοφυλακής. Το ελληνικό σκάφος αναγκάστηκε να επιστρέψει όταν ξεκίνησε σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής να κατευθύνεται προς το μέρος του.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια