Εξαγωγή υλικών από το χώμα του Άρη για κατασκευή κατοικιών μέσω 3D printing

Ένας ερευνητής του University of Central Florida συνεργάζεται με τη NASA για την ανάπτυξη μιας μεθόδου εξαγωγής μετάλλων από το έδαφος του Άρη- μετάλλων που θα μπορούν να χρησιμοποιούνται σε έναν 3D εκτυπωτή για την παραγωγή τμημάτων για κτήρια διαμονής ανθρώπων, καθώς και για διαστημόπλοια, εργαλεία και ηλεκτρονικές συσκευές.

«Στην ουσία πρόκειται για χρήση τεχνικών additive manufacturing για τη δημιουργία δομικών κομματιών. Το UCF συνεργάζεται με τη NASA για να γίνει κατανοητή η επιστήμη που βρίσκεται από πίσω» λέει ο καθηγητής Σουντίπτα Σίαλ.
Η NASA και ο Σίαλ θα πραγματοποιήσουν έρευνες πάνω σε μια διαδικασία που ονομάζεται ηλεκτρόλυση τηγμένου ρεγολίθου- μια τεχνική παρόμοια με τον τρόπο που γίνεται η επεξεργασία των ορυκτών μετάλλων στη Γη.
Οι αστροναύτες θα είναι σε θέση να τροφοδοτούν αρειανό χώμα σε έναν ειδικό θάλαμο. Ακολουθεί θέρμανση στους 1.600 βαθμούς Κελσίου, και μέσω της διαδικασίας ηλεκτρόλυσης θα παράγονται οξυγόνο και τηγμένα μέταλλα- και στις δύο περιπτώσεις υλικά απαραίτητα για την επιτυχία της μελλοντικής εξερεύνησης του διαστήματος.
Επίσης, οι γνώσεις του Σίαλ θα συμβάλουν στο να καθοριστεί η μορφή στην οποία θα πρέπει να είναι αυτά τα μέταλλα, έτσι ώστε να είναι πιο κατάλληλα για διαθέσιμους στο εμπόριο 3D εκτυπωτές.
Η NASA ήδη εργάζεται πάνω στον στόχο της αποστολής ανθρώπων στον Άρη μέσα στη δεκαετία του 2030, αναπτύσσοντας σχέδια για συστήματα υποστήριξης ζωής και άλλες τεχνολογίες.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια