Πολ Τόμσεν: Καταδικασμένη στην ανεργία η Ελλάδα τα επόμενα 21 χρόνια

Την “πάπια” έκανε ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Ευρώπης του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν, όταν τον ρώτησαν για το πρόβλημα που δημιουργεί η λιτότητα στην Ευρώπη, λέγοντας ότι δεν είναι αυτό το πρόβλημα στην Ευρώπη.

Όμως η δήλωση που εντυπωσίασε τους παρευρισκόμενους στο Atlantic Council της Ουάσιγκτον ήταν η αναφορά του στην ανεργία σε ότι αφορά τη χώρα μας.
Σύμφωνα με τον κ. Τόμσεν, που παρουσίασε το βιβλίο του Anders Åslund, η Ελλάδα θα χρειαστεί 21 χρόνια για να επιστρέψει η ανεργία στα επίπεδα πριν από την κρίση, μία πρόβλεψη που “πάγωσε” το οικονομικό επιτελείο της ελληνικής κυβέρνησης.
Υποστήριξε ότι η Ευρώπη έχει κάνει πολύ πρόοδο και σε μεταρρυθμίσεις, και στην αρχιτεκτονική της και στην τραπεζική ένωση και στο τείχος προστασίας της. Και πρόσθεσε ότι χρειάζεται διευκολυντική νομισματική πολιτική, αξιοποίηση του δημοσιονομικού χώρου που έχουν κάποιες χώρες, ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης, κάποιες δημοσιονομικές δαπάνες στο πρότυπο του σχεδίου του προέδρου της Κομισιόν Γιούνκερ και πάνω από όλα διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις (για να πεισθεί και η Γερμανία για τα παραπάνω), όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ATLANTIC COUNCIL ΣΤΟ VIDEO ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ:




* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια