Διευκρινίσεις της Microsoft για τα Windows 10

Η Microsoft έδωσε την επίσημη απάντησή της στους χρήστες υπολογιστών με Windows 10, από την δραστηριότητα των οποίων συλλέγει δεδομένα.


Σε ένα εκτενές και επίσημο blog post, η Microsoft αναφέρεται στο ζήτημα της διατήρησης της ιδιωτικότητας για τους χρήστες υπολογιστών με λειτουργικό σύστημα Windows 10.

Η Microsoft σημειώνει ότι τον έλεγχο για τη συλλογή δεδομένων τον έχει ο χρήστης, ενώ τονίζει ότι η διαδικασία αυτή έχει ως σκοπό της την καλύτερη λειτουργία του συστήματος σύμφωνα με τις ανάγκες και τις προτιμήσεις του χρήστη.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσής της η Microsoft δηλώνει ότι τα Windows 10 συγκεντρώνουν στοιχεία για τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες με τον υπολογιστή, χωρίς να καταγράφονται στοιχεία για το περιεχόμενο. Ο σκοπός εδώ είναι η αξιοπιστία. Στον τομέα των προσωπικών στοιχείων καταγράφονται πολλές λεπτομέρειες, αλλά ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να τις απενεργοποιήσει. Υπάρχει η καταγραφή δεδομένων σχετικά με τις προτιμήσεις του χρήστη για στοχευμένη διαφήμιση, όπως περίπου κάνει και η Google για τους χρήστες των υπηρεσιών της. Και σε αυτή την περίπτωση υπάρχει η δυνατότητα απενεργοποίησης από τον χρήστη.

Το καλό είναι ότι η Microsoft υπόσχεται ότι σε περίπτωση ενός σφάλματος των Windows 10, θα μπορεί να επιστρέψει το σύστημα στην κανονική λειτουργία εντός 24 ωρών. Η εταιρεία δηλώνει ότι είναι πρόθυμη να δεχτεί την όποια κριτική για ενδεχόμενα ζητήματα παραβίασης ιδιωτικότητας που μπορεί να προκύψουν από τη λειτουργία των Windows 10.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια