Έρχεται ο υπερ-στρατιώτης στα πεδία των μαχών! "Φτιάχνουμε τον Iron Man" λέει ο Ομπάμα | Βίντεο

Το Πεντάγωνο κάνει προσπάθειες για τη δημιουργία ενός υπερ-στρατιώτη που θα αλλάξει το μέλλον στο πεδίο της μάχης.


Ο κορυφαίος απόστρατος Paul F. Gorman υπενθυμίζει το πρώτο μάθημα για την “αδυναμία στο πεδίο της μάχης” διαβάζοντας S.L.A Μάρσαλ, την ιστορία του Αμερικάνικου Στρατού κατα τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Μετά από συζητήσεις με στρατιώτες που συμμετείχαν στον πόλεμο στα παράλια της Νορμανδίας, ο Μάρσαλ συνειδητοποίησε ότι η κούραση ήταν υπεύθυνη για ένα συντριπτικό αριθμό θυμάτων.

“Δεν γνώριζα ότι η δύναμη μου έχει χαθεί μέχρι που έφτασα στην στεριά” είπε ο λοχίας Bruce Hensley στον Μάρσαλ. “ Κουβαλούσα ένα μέρος απο πυροβόλο. Κανονικά μπορούσα να τρέχω με αυτό... αλλά συνειδητοποίησα ότι τελικά δεν μπορούσα... Έτσι σύρθηκα πάνω στην άμμο σέρνοντάς το μαζί μου. Ένιωθα ντροπή για την αδυναμία μου, αλλά κοιτάζοντας γύρω μου είδα και τους άλλους να σέρνονται και να σέρνουν μαζί τους τα βάρη που κουβαλούσαν”. Ένας άλλος αξιωματικός μίλησε για τις επιπτώσεις του “φόβου και της κούρασης”. “Οι στρατιωτικοί κουράζονται και φοβούνται”, είπε ο Gorman πριν απο ένα χρόνο. “Συνήθως, δεν θέλουν να πολεμήσουν”.

Για δεκαετίες μετά την ίδρυσή της το 1958, η DARPA( Defense Advanced Research Projects Agency), η κύρια οργάνωση αναζήτησης και ανάπτυξης του τμήματος της Άμυνας, επικεντρώθηκε στην ανάπτυξη συστημάτων τεράστιων όπλων. Ξεκινώντας το 1990, και χάρη σε άτομα όπως ο Gorman, ιδιάιτερη σημασία δόθηκε στους ανθρώπους των ΕΔ. Η πρόοδος απο αυτή την προσπάθεια, στο βαθμό που μπορεί να εκτιμηθεί μέσω της ενημέρωσης του κοινού, παραπέμπει σε μελλοντικό πόλεμο, καθώς και εγείρει ερωτήματα σχετικά με το αν στρατιωτικής τεχνολογίας πόλεμος μπορεί να σταματήσει.

Ο Gorman σχεδίασε μια πρώιμη εκδοχή της σκέψης αυτής μετά την συνταξιοδότηση του απο το στρατό το 1985, στην οποία περιγράφει έναν “ ενιαίο-δυνατό σκελετό” που θα μπορεί να μετατρέψει τον αδύναμο στρατιώτη σε έναν υπερ-στρατιώτη στο πεδίο της μάχης. Ο σκελετός που προτείνει, τον οποίο ονόμασε SuperTroop, προσφέρει προστασία έναντι χημικών, βιολογικών, ηλεκτρομαγνητικών απειλών, συμπεριλαμβανομένου και πλήγματος  απο ένα βλήμα διαμετρήματος 50χιλ . Θα έχει ακουστικούς και οπτικούς  αισθητήρες, συμπεριλαμβανομένων θερμικής απεικόνισης για τα μάτια, της αποσιώπησης του ήχου για τα αυτιά, και των οπτικών ινών από το κεφάλι μέχρι τις άκρες των δακτύλων”.

Τη στιγμή που ο Gorman εγραφε όλα αυτά , δεν υπήρχε η κατάλληλη συσκευή για την υλοποίηση του προγράμματός του. Απο το 2001 όμως η DARPA αποκάλυψε δύο προγράμματα και απο το 2013 σε συνεργασία με την U.S. Special Operations Command άρχισε να δουλεύει για τη δημιουργία μιας στολής για υπερ-στρατιώτη που την ονόμασε TALOS, η οποία περιλαμβάνει:προστασία  σε όλο το σώμα, ολοκληρωμένα συστήματα θέρμανσης και ψύξης, ενσωματωμένους αισθητήρες, κεραίες, και υπολογιστές, 3D ήχο, οπτικά βοηθήματα  για την όραση σε διάφορες συνθήκες φωτισμού, συστήματα ελέγχου οξυγόνου και αιμορραγίας. Η στολή αυτή είναι πολύ κοντά στη σκέψη του Gorman και ενδέχεται να είναι έτοιμη το 2018. Ο Μπαρακ Ομπάμα, Πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε το 2014: “Κατασκευάζουμε τον Iron Man”.





www.defenseone.com

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια