Προσκλητήριο νεκρών!

ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ. χέρι χέρι στις εκλογές του Σεπτεμβρίου προσδοκώντας το θαύμα


Το νεκρό ΠΑΣΟΚ και η πεθαμένη ΔΗΜ.ΑΡ. έσονται εις (εκλογική) παράταξη μία. Το όνομά της θα είναι Δημοκρατική Συμπαράταξη, όπως ανακοίνωσαν περιχαρείς (και όχι περίλυποι, όπως θα άρμοζε) χθες το μεσημέρι η Φώφη Γεννηματά και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Όπως είπαν, θα «κατέβουν» στις εκλογές με κοινό ψηφοδέλτιο για να προσπαθήσουν να βρεθούν στη θέση του τρίτου πόλου στη χώρα και να επιλύσουν τα προβλήματα της χώρας.

Στο μεταξύ, η διάσπαση του ατόμου, δηλαδή της ΔΗΜ.ΑΡ., που απέσπασε το 0,6% στις τελευταίες εκλογές, συνετελέσθη, όπως είχε προαναγγείλει η «κυριακάτικη δημοκρατία».
Η Κεντρική Επιτροπή αποφάσισε το Σάββατο την εκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, αλλά οριακά, αφού υπέρ ψήφισαν ο νέος πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. Θανάσης Θεοχαρόπουλος και άλλα 34 μέλη του οργάνου. Εναντίον τάχθηκε ο πρώην πρόεδρος Φώτης Κουβέλης με άλλα 31 παρόντα στελέχη, ενώ κατά τάχθηκαν και εννέα μέλη που απουσίαζαν και γνωστοποίησαν το «όχι» με επιστολές τους.
Οι απόντες δεν υπολογίστηκαν, το αποτέλεσμα έγειρε υπέρ της σύμπραξης με το ΠΑΣΟΚ και άρχισαν τα εσωκομματικά όργανα.

Με τη λήξη της συνεδρίασης ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από τη ΔΗΜ.ΑΡ. τρία στελέχη, η πρώην βουλευτής Μαρία Γιαννακάκη, η Αθηνά Μιχαλακέα και ο Χρήστος Πετράκος.

Επιστροφή στον ΣΥΡΙΖΑ
Για την κυρία Γιαννακάκη οι πληροφορίες των τελευταίων ημερών αναφέρουν ότι βρίσκεται στον δρόμο της επιστροφής στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό το ενδεχόμενο αφήνει ανοικτό και ο κ. Κουβέλης, τονίζοντας ότι το στοίχημα για την Αριστερά είναι να αποδείξει ότι μπορεί να κυβερνά με κοινωνική ευαισθησία, ρεαλισμό και ευθύνη. Χθες, μάλιστα, δήλωσε ότι «σε αυτή την υπόθεση οφείλουν να συμβάλλουν όλοι, βάζοντας κατά μέρος ιδιοτέλειες, σκοπιμότητες και προσωπικές στρατηγικές», ενώ μίλησε θετικά για την αποχώρηση των «αριστερών ομάδων» από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η Κουμουνδούρου, κατά τις πληροφορίες, είναι θετική στην επιστροφή, χωρίς όμως αυτό να μεταφράζεται σε εκλογική συνεργασία. «Υπάρχουν πολλοί τομείς που θα μπορούσαν να προσφέρουν μετά τις εκλογές» αναφέρουν χαρακτηριστικά στελέχη της, με την επισήμανση ότι ούτε ο κ. Κουβέλης ή η κυρία Γιαννακάκη συζήτησαν την ένταξή τους σε εκλογικές λίστες.

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια