Το ρήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ

Τελικά οι προβλέψεις επιβεβαιώνονται. Οι εσωκομματικοί κλυδωνισμοί δεν φαίνεται να αφήνουν αλώβητη την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ. Σαφέστερο συμπέρασμα δεν θα μπορούσε να εξαχθεί από τη χθεσινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Και δεν ήταν μόνο το πρόβλημα του μνημονίου που σημάδεψε τις χθεσινές ομιλίες. Δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που η αντιπαράθεση επεκτάθηκε και σε προσωπικού επιπέδου επιθέσεις.

Εύλογο, λοιπόν, το ενδιαφέρον για τη συνέχεια και τις συνέπειες που θα έχει η διαφαινόμενη αδυναμία των μέχρι χθες συντρόφων να συνεχίσουν μαζί την πορεία τους. Και όχι μόνο για τους οπαδούς και τους ψηφοφόρους του, αλλά για το σύνολο των πολιτών. Και για προφανέστατους λόγους. Είναι το βασικό κόμμα του κυβερνητικού συνασπισμού, που συμβαίνει να διαπραγματεύεται μια κορυφαίας σημασίας συμφωνία για το παρόν και το μέλλον του τόπου.
Μένει, κατά συνέπεια, να δούμε αν και σε ποιο βαθμό η διαφαινόμενη εσωκομματική ρήξη του ΣΥΡΙΖΑ θα επηρεάσει την υπό εξέλιξη διαπραγμάτευση και την κατάληξή της. Διότι, ας μη γελιόμαστε, οι όποιες διαδικασίες δρομολογηθούν μοιραία θ' αφήσουν τα σημάδια τους στη λήψη των αποφάσεων που θα χρειαστεί να ληφθούν στο διάστημα αυτό.
Ο ΣΥΡΙΖΑ πληρώνει την καιροσκοπική επιλογή του να μην ξεκαθαρίσει τις βασικές πολιτικοοικονομικές θέσεις του φοβούμενος μήπως αυτό του ανακόψει την πορεία προς την εξουσία. Αλλά τέτοιου είδους παραλείψεις έχουν τελικά το αντίτιμό τους. Και η ώρα της καταβολής του έχει φτάσει για τον ΣΥΡΙΖΑ. Το ερώτημα που μένει ν' απαντηθεί είναι αν και σε ποιο βαθμό θα κληθούν ο λαός και ο τόπος να πληρώσουν για άλλη μία φορά τα λάθη και τις παραλείψεις των εκπροσώπων τους.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια