Εκτοξεύτηκε η χρήση των Windows 8 στον Καναδά


Τα Windows 8, τα οποία έχουν κυκλοφορήσει από τον Οκτώβριο του 2012 στην αγορά, έχουν επικριθεί έντονα, κυρίως για το νέο περιβάλλον εργασίας χρήστη – το λεγόμενο metro interface – το οποίο συχνά θεωρείται αρκετά δύσκολο στη χρήση, ιδίως από αρχάριους.
Ωστόσο, έπειτα από ενάμιση χρόνο τα πράγματα φαίνεται να αλλάζουν σταδιακά προς το καλύτερο και οι χρήστες ξεκινούν να μεταναστεύουν σ’ αυτή τη νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος.

Μια νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την Sage Group στον Καναδά αποκαλύπτει ότι η “υιοθέτηση” των Windows 8 έχει εκτοξευτεί στα ύψη τους τελευταίους μήνες, σημειώνοντας αύξηση από 9 σε 28 % για τους επιτραπέζιους υπολογιστές και από 12 σε 26 % για τους φορητούς υπολογιστές, κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους.


Τα Windows 8 υπέφεραν από χαμηλή δημοτικότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα, όμως η Microsoft προσπάθησε να αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο ζήτημα, κυκλοφορώντας νέες, ειδικά σχεδιασμένες ενημερώσεις, ώστε να κάνει το λειτουργικό σύστημα πιο οικείο και να προσελκύσει περισσότερους πελάτες, απ’ όλο τον κόσμο.
Στα Windows 8.1 για παράδειγμα, η Microsoft επανέφερε το κουμπί Start, ενώ στα Windows 8.1 Update έχει εφαρμόσει επίσης μια σειρά από νέα χαρακτηριστικά, που βοηθούν τους χρήστες να έχουν πρόσβαση στo Start screen και στα metro apps με ποντίκι και πληκτρολόγιο.
Τώρα, όσον αφορά τους λόγους για την ανάπτυξη των Windows 8, κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα εάν οι χρήστες εκτίμησαν τελικά τις δυνατότητες του λειτουργικού, ή εάν η αύξηση αυτή οφείλεται στους χρήστες των Windows XP, οι οποίοι αποφάσισαν να στραφούν σε κάποια εναλλακτική πλατφόρμα, σε μια προσπάθεια να διατηρήσουν τα δεδομένα τους ασφαλή.

secnews.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια