Διαστάσεις "πυρηνικού χειμώνα" αποκτά το νέφος στην Κίνα!

Χαρακτηριστικά "πυρηνικού χειμώνα" παρουσιάζει πλέον το νέφος στην Κίνα σύμφωνα με ειδικούς που επισημαίνουν ότι, η ατμοσφαιρική ρύπανση στην πολυπληθέστερη χώρα του πλανήτη, είναι πλέον τόσο εκτεταμένη που εμποδίζει ακόμα και την διαδικασία της φωτοσύνθεσης και πιθανότατα διαταράσσει την διατροφική αλυσίδα.

 
Κάτι που αν συμβεί θα έχει σαφείς επιπτώσεις στη διεθνή ασφάλεια, την στιγμή που η παγκόσμια οικονομική κρίση ακολουθείται από μία επιδεινούμενη επισιτιστική κρίση και την αυξανόμενη έλλειψη υδάτινων πόρων.
Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα του "Russia Today" επικαλούμενη Κινέζους επιστήμονες, το τοξικό νέφος που καλύπτει πολλές περιοχές της χώρας, είναι τόσο παχύ που παραπέμπει σε συνθήκες παρόμοιες με αυτές ενός πυρηνικού χειμώνα.
Η ατμοσφαιρική ρύπανση σε τουλάχιστον έξι κινεζικές επαρχίες έχει φθάσει, πλέον, σε κρίσιμο σημείο. Την προηγούμενη εβδομάδα, τουλάχιστον σε 19 πόλεις της Κίνας, τα επίπεδα μόλυνσης ξεπέρασαν κατά πολύ τα όρια ασφαλείας που θέτει η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας.
Στο Πεκίνο, η συγκέντρωση μικροσωματιδίων, ικανών να εισχωρήσουν στους πνεύμονες προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στην ανθρώπινη υγεία, έχει κινητοποιήσει τις αρχές.
Όπως επισημαίνουν τα κινεζικά ΜΜΕ, το τοξικό νέφος, εκτός από επιπτώσεις στην δημόσια υγεία έχει και οικονομικό αντίκτυπο .
Έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις εναέριες συγκοινωνίες καθηλώνοντας πολλά αεροπλάνα στο έδαφος λόγω έλλειψης ορατότητας, δρόμοι έχουν κλείσει και ο αριθμός των τουριστών έχει μειωθεί αισθητά.
Εάν οι συνθήκες αυτές συνεχιστούν, τότε σύμφωνα με τον αναπληρωτή καθηγητή του Πανεπιστημίου Γεωργίας στο Πεκίνο, Χι Ντονγκξιάν, τότε η Κίνα θα βρεθεί αντιμέτωπη με έναν πυρηνικό χειμώνα.
Στις αρχές αυτού του μήνα, η Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών της Σαγκάης ανέφερε σε μια έκθεση ότι η ρύπανση του Πεκίνου έκανε την πόλη σχεδόν «μη κατοικήσιμη για τον άνθρωπο».
Η κινεζική κυβέρνηση έχει επανειλημμένα υποσχεθεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, αλλά μέχρι στιγμής έχει κάνει μόνο αποσπασματικές ενέργειες.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια