Εφαρμογή για τη βελτίωση της όρασης

Η εφαρμογή είναι στην ουσία ένα παιχνίδι, το οποίο ζητεί από τους χρήστες να εκπληρώσουν «αποστολές», κάνοντας κλικ σε δυσδιάκριτους «στόχους».

Η βελτίωση της όρασης του χρήστη είναι ο λόγος ύπαρξης της εφαρμογής UltimEyes. Ειδικότερα, πρόκειται για ένα μη παρεμβατικό interactive πρόγραμμα σχεδιασμένο να βελτιώνει την όραση, βελτιστοποιώντας την επεξεργασία των οπτικών σημάτων μέσω τεσσάρων 25λεπτων «συνεδριών» κάθε εβδομάδα, για ένα σύνολο οκτώ εβδομάδων.

«Οι επιδόσεις των πελατών μας στο UltimEyes παρακολουθούνται από ειδικούς όρασης για να διασφαλιστεί η μέγιστη αποτελεσματικότητα. Επιπρόσθετα, παρέχουμε τα δεδομένα κάθε συνεδρίας στον πάροχο οφθαλμικής φροντίδας σας, έτσι ώστε να μπορεί να παρακολουθήσει και αυτός την πρόοδό σας» αναφέρει η εταιρεία.
Η εφαρμογή είναι στην ουσία ένα παιχνίδι, το οποίο ζητεί από τους χρήστες να εκπληρώσουν «αποστολές», κάνοντας κλικ σε δυσδιάκριτους «στόχους». Είναι σχεδιασμένη να βοηθά τον εγκέφαλο να επεξεργαστεί τα «δεδομένα» που λαμβάνει από τα μάτια, ενώ παράλληλα απασχολεί ευχάριστα τον χρήστη.
Την εφαρμογή ανέπτυξε η Carrot Neurotechnology, και βασίζεται σε έρευνα του Άαρον Σάιτς, επίκουρου καθηγητή του τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια – Ριβερσάιντ.
«Αυτό που μπόρεσα να  κάνω ήταν να πάρω την έρευνά μου, που είχε αρχίσει να εξετάζει πολύ απλά, βασικά επιστημονικά προβλήματα, και να τη μετατρέψω σε ένα παιχνίδι το οποίο μπορεί να παίξει ο καθένας, που έχει επιπτώσεις στον πραγματικό κόσμο» αναφέρει ο ίδιος. Η αποτελεσματικότητα της εφαρμογής δοκιμάστηκε με επιτυχία σε παίκτες του μπέιζμπολ, επιτυγχάνοντας βελτίωση όρασης της τάξης του 31%.
Η εφαρμογή, κόστους 5,99 δολαρίων, είναι συμβατή με Windows, Mac και iPad 2 και άνω.

Δημοσιεύτηκε στη "naftemporiki.gr" την Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια