Δημοσκόπηση από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων δεν αφήνει τίποτα όρθιο μέσα στη Βουλή!

- Η δημοσκόπηση εκπονήθηκε από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και έχει ανατρεπτικά αποτελέσματα
- Το 36,4% των ερωτηθέντων δηλώνει πως δεν έχει αποφασίσει ποιό κόμμα θα ψηφίσουν
- Η Νέα Δημοκρατία αναδεικνύεται πλέον τρίτο κόμμα με ποσοστό μόλις στο 7,3%
- Στη Βουλή σύμφωνα με τη δημοσκόπηση μπαίνουν μόνο τρία κόμματα




Μία τέτοια δημοσκόπηση δεν έχει δει ουδέποτε το φως της δημοσιότητας και πραγματικά προκαλεί έκπληξη για το πολιτικό σκηνικό της χώρας!

Η δημοσκόπηση εκπονήθηκε από το Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και δείχνει πως το 36,4% των ερωτηθέντων δεν έχουν αποφασίσει ακόμα ποιό κόμμα θα ψηφίσουν.

Ωστόσο, η ανατροπή έρχεται μετά! Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στην πρόθεση ψήφου (δηλαδή στο ερώτημα τι θα ψηφίζατε εάν είχαμε εθνικές εκλογές την επόμενη Κυριακή) με 14,5%, ποσοστό πραγματικά έκπληξη. Όπως έκπληξη αποτελεί και το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας που συγκεντρώνει ποσοστό 7,3% και είναι το τρίτο κόμμα στη Βουλή.

Το δεύτερο κόμμα στη Βουλή είναι η απάντηση "άλλο κόμμα" που συγκεντρώνει ποσοστό 10,5%, ενώ το ΚΚΕ μόλις και μπαίνει στη Βουλή με ποσοστό 3,5%.

Οι εκπλήξεις όμως και οι ανατροπές από αυτή τη δημοσκόπηση δεν τελειώνουν εδώ. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, τα κόμματα ΠΑΣΟΚ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή και ΔΗΜΑΡ συγκεντρώνουν ποσοστό κάτω του 3% και έτσι δεν μπαίνουν καν στη Βουλή.

Ανατρεπτικά είναι και τα αποτελέσματα στην παράσταση νίκης (δηλαδή ποιό κόμμα πιστεύετε πως θα κέρδιζε εάν γίνονταν εκλογές). Μέχρι τώρα στην παράσταση νίκης προηγείτο η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σε αυτή τη δημοσκόπηση τα πράγματα έχουν αλλάξει.

Έτσι το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα προηγείται στην παράσταση νίκης με ποσοστό 37,4% και ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με ποσοστό 34,7%.

newsit.gr
logiosermis.net

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια