Σύνταγμα Αλαζόνων

Γράφει ο Γιάννης Λαζάρου

Πόσα χρήματα χρειάζεσαι το μήνα να ταΐσεις την οικογένειά σου; Πόσα χρειάζεσαι για να πληρώσεις τους λογαριασμούς; Πόσα χρειάζεσαι για να έχεις τα βασικά είδη ανάγκης; Πόσα χρειάζεσαι για να πληρώσεις τα γενόσημα φάρμακά σου; Πόσα για το νερό, πόσα για το ηλεκτρικό, πόσα για το τηλέφωνο, πόσα για τα κοινόχρηστα, πόσα για την βενζίνη, πόσα για την θέρμανση;
Μην ανησυχείς η δημοκρατική κυβέρνηση της Ελλάδας έχει ήδη δημιουργήσει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους. Αυτό είναι κάτι σαν τον κόφτη που έχουν τα φορτηγά στο ταχύμετρο για να μην ξεπερνάνε το όριο ταχύτητας.

Αν εσύ, λοιπόν, χρωστάς στο κράτος δικαίου της Ελλάδας θα επεμβαίνουν οι διορισμένοι από την ανεξάρτητη χώρα Ελλάδα για να σου βάζουν φραγμό στα έξοδα έτσι ώστε να πληρώνεις με συνέπεια τις δόσεις που θα σου ορίσουν οι ίδιοι. Δεν μπορείς να τρέχεις εσύ σαν τρελό φορτηγό αγοράζοντας περιττά πράγματα όπως π.χ πάνες συγκεκριμένης μάρκας, φάρμακα που θα σε σώσουν, γάλα μικρής διάρκειας, ψωμί από αλεύρι, κρέας από ντόπιο παραγωγό. Η λίστα θα είναι ατέλειωτη και έτσι φτιαγμένη, ώστε να έχεις τα βασικά αλλά αυτά να συμπίπτουν με την ανάγκη των πολυεθνικών που σου πουλάνε χείριστης ποιότητας προϊόντα αλλά εξυπηρετούν από τη μια την χείριστη επιβίωσή σου και από την άλλη την μέγιστη εισφορά εσόδων με τις ευλογίες του Κράτους.

Όλα αυτά βέβαια, ισχύουν εφόσον σου έχει απομείνει κάποια πηγή εσόδων. Με λίγα λόγια βάση αυτής της “ανεξάρτητης αρχής” είσαι τυχερός που το σπίτι σου έχει κόκκινο δάνειο διότι έχεις το δικαίωμα να επιβιώνεις. Για όσους δεν έχουν υποθήκη διότι δεν έχουν σπίτι η “ανεξάρτητη αρχή” δεν αναφέρεται πουθενά. Το δάνειο στην τράπεζα και τα χρέη στο δημόσιο θα σου επιτρέπουν να περιφέρεσαι ως ζόμπι και να νομίζεις ότι επιβιώνεις. Όσοι έχουν χάσει το δικαίωμα να έχουν υποθηκευμένο σπίτι είναι βάση της “ανεξάρτητης αρχής” τελειωμένη υπόθεση. Δεν τους απασχολούν τέτοιου είδους πολίτες.

Απογοητευμένος για την αφαίρεση και της τελευταίας ικμάδας προσωπικής ανεξαρτησίας από το Συμβούλιο Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, εκτός του ότι σκέφτεσαι, γιατί άραγε να μην υπάρχει και Συμβούλιο Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, αποφασίζεις να τους τιμωρήσεις αλλάζοντας την ψήφο σου διότι η καταπάτηση της προσωπικής ελευθερίας είναι αντισυνταγματική. Λες θα πάω με νέους, άφθαρτους, που έχουν αγωνιστική διάθεση να διορθώσουν τα κακώς κείμενα υπερασπίζοντας το Σύνταγμα το οποίο είναι φρουρός της ατομικής ελευθερίας του Έλληνα πολίτη. Έρχεται όμως ο αγωνιστής, ο νέος ο άφθαρτος, ο καθαρός και μέσα σε μία πρόταση αποδεικνύει ότι πριν ακόμη σε εκπροσωπήσει ως κυβερνήτης του κράτους έχει πάρει τις αποφάσεις του δηλώνοντας για τις ενέργειες της νυν κυβέρνησης ότι “Η παραβίαση του Συντάγματος δικαιολογείται εν μέρει από τις έκτακτες περιστάσεις”.

Ο πρόεδρος της αντιπολίτευσης που παντιέρα 3 χρόνια έχει την καταστρατήγηση του Συντάγματος λόγω των Μνημονίων έρχεται και δίνει συγχωροχάρτια (και μάλιστα σε συνάντηση με τους εκπροσώπους της Δικαιοσύνης) σε αυτά που πράττει η κατοχική κυβέρνηση. Ποιες είναι αυτές οι έκτακτες περιστάσεις κατά τον Αλέξη Τσίπρα που με ελαφρότητα χρησιμοποιεί το Σύνταγμα για να κάνει τις προεκλογικές του δημόσιες σχέσεις με τον θεσμό της Δικαιοσύνης; Ξεχνάει κι αυτός ότι το Σύνταγμα δεν είναι η Αγία Γραφή που αν θες πιστεύεις και αν θες όχι. Δεν είναι νόμος που ανάλογα με την κάθε κυβέρνηση ισχύει ή καταργείται, αλλάζοντας μια τροπολογία. Είναι το απόλυτο εργαλείο για την υπεράσπιση του λαού και μόνο αυτού. Απ' ό,τι φαίνεται, χρησιμοποιώντας το κάποιοι ως χαρτί τουαλέτας για να επιβάλλουν ανθρωποφύλακες τύπου Συμβουλίου Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους ανάγκασαν και τον Αλέξη να μην αλλάξει τουαλέτα μεθαύριο που θα συγκυβερνάει.

Όταν εσύ θα μπαίνεις στην λίστα της “ανεξάρτητης αρχής” για το πως θα διαχειρίζονται την ζωή σου θα είσαι μια “έκτακτη περίσταση” και βάση αυτής, ως παράπλευρη απώλεια, θα χάνεις και την ιδιοκτησία σου και την ζωή σου. Αν σκεφτείς ότι μιλάμε για ανθρώπους και ότι όλα αυτά συμβαίνουν στον πραγματικό, στον παρόντα χρόνο σού έρχεται κλαυσίγελος μετά οργής διότι ουσιαστικά δεν έχεις να πιαστείς από πουθενά. Ποιος θα το έλεγε ότι το όνειρο για ένα σπίτι, που μάτωσες να φτιάξεις, θα είναι το σχοινί που θα σου βάλουν στον τράχηλο πετώντας σε από το μπαλκόνι του Συντάγματος στο οποίο ο Αλέξης προκαταβολικά έβγαλε τα σίδερα ασφαλείας.

Ενώ όλοι διαθέτουν χιλιάδες ώρες αερολογίες για να μαζέψουν ψήφους για τις εκλογικές μάχες που έρχονται, κανείς δεν μιλάει για τον άνθρωπο, τον παρόντα άνθρωπο, που έχει καταστεί έρμαιο να περιφέρεται ως αριθμός από την Λίστα Ψηφοφόρων στην Λίστα Ιδιωτικού Χρέους τάζοντας του όπως πάντα μία καλύτερη ζωή στις οποιεσδήποτε επερχόμενες εκλογές, όχι όπως Αμερική, αλλά όπως Αγία Γραφή. Ψήφιζε και μη ερεύνα.

Επειδή το Σύνταγμα το υπερασπίστηκαν ακόμη και με την ζωή τους συντάγματα Ευζώνων (λαός), σήμερα που το κουρελιάζουν συντάγματα Αλαζόνων, οι πρόσφυγες του άμεσου μέλλοντος δεν θα κουβαλάνε ως ανάμνηση μια χούφτα χώμα, αλλά ένα κομμάτι Συντάγματος μιας χώρας που κάποτε την έλεγαν Ελλάδα.

Πηγή Στον Τοίχο 
kostasxan.blogspot.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια