“Λαγός” των Αμερικανών ο Πάγκαλος;

Μπαράζ αντιδράσεων, εντός και εκτός συνόρων, προκαλούν οι δηλώσεις του Θεόδωρου Πάγκαλου ότι επί των ημερών του στο υπουργείο Εξωτερικών η ΕΥΠ παρακολουθούσε τους Αμερικανούς πρέσβεις στην Αθήνα και στην Άγκυρα μετέδωσε το Mega στο βραδυνό του δελτίο.

Με ανακοίνωσή του ο Σίμος Κεδίκογλου εξέφρασε τη δυσαρέσκεια της κυβέρνησης, ξεκαθαρίζοντας πως η ΕΥΠ λειτουργεί μέσα στα
πλαίσια που ορίζει το Σύνταγμα σεβόμενη φίλους και συμμάχους, ενώ αιχμηρά πυρά εκτόξευσαν ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Οι δηλώσεις Πάγκαλου έγιναν την ώρα που το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες και οι συνεχείς αποκαλύψεις -με τελευταίες αυτές του “Spiegel” για “κοριούς” στις πρεσβείες των ΗΠΑ σε 19 ευρωπαϊκές χώρες- συγκλονίζουν όλο τον κόσμο και φέρνουν την Ελλάδα σε δύσκολη θέση καθώς κινδυνεύει να βγει… απολογούμενη την ώρα που όλες οι χώρες ζητούν εξηγήσεις από τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την ανταπόκριση του Μιχάλη Ιγνατίου, μάλιστα, η χώρα μας είναι ένα από τα πιο σημαντικά κέντρα παρακολούθησης και ανάλυσης πληροφοριών και συνομιλιών για όλη την Ευρώπη και όχι μόνο για την Ελλάδα, όπου φέρονται να παρακολουθούνται πολιτικοί, διπλωμάτες, επιχειρηματίες, στρατιωτικοί, δημοσιογράφοι, ενδεχομένως και χιλιάδες Έλληνες πολίτες.

Είναι χαρακτηριστικό, όπως μεταδίδει ο Μιχάλης Ιγνατίου, ότι οι Αμερικανοί δείχνουν να βάζουν στην… ίδια ζυγαριά τη δική τους κατασκοπευτική δραστηριότητα με τα… αστεία του κ. Πάγκαλου, αφού όταν ερωτώνται για τις παρακολουθήσεις παραπέμπουν στην ελληνική κυβέρνηση για τις λεπτομέρειες των προγραμμάτων των μυστικών της υπηρεσιών.

Στο ερώτημα για το δημοσίευμα του “Spiegel”, αξιωματούχος του State Department αρνήθηκε κάθε σχόλιο για τις δραστηριότητες των μυστικών υπηρεσιών στην Ελλάδα, λέγοντας ότι τέτοια θέματα δεν συζητώνται δημόσια, αλλά είπε ότι ξεκίνησε η επιθεώρηση των προγραμμάτων παρακολούθησης.

Την ίδια ώρα, τα όσα είπε ο Θεόδωρος Πάγκαλος κάνουν το γύρο του κόσμου με τηλεγραφήματα των ειδησεογραφικών πρακτορείων και αναφορές σε αμερικανικά αλλά και τουρκικά μέσα.

Με τηλεγράφημά του, το Assosiated Press μεταδίδει ότι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας αποκαλύπτει ότι κατασκόπευε τις τηλεφωνικές συνομιλίες των Αμερικανών πρεσβευτών σε Αθήνα και Άγκυρα. Τον Θεόδωρο Πάγκαλο σπεύδουν να σχολιάσουν και οι Τούρκοι.

Η εφημερίδα “Hurriyet” γράφει πως σύμφωνα με αυτά που λέει ο Έλληνας πρώην υπουργός Εξωτερικων οι Αμερικανοί δεν ήταν οι μόνοι που “κρυφάκουγαν” ξένους διπλωμάτες.

Επίσης, η αμερικανική εφημερίδα “Washington Post” αναφέρεται στις αποκαλύψεις Πάγκαλου και σημειώνει πως δεν έδωσε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για αυτές τις υποκλοπές Aμερικανών πρεσβευτών, αλλά επισημαίνει ότι σύμφωνα με τα λεγόμενά του ο πρώην υπουργός Eξωτερικών δεν έμαθε τίποτα αξιοσημείωτο από αυτές.

ΠΗΓΗ: Mega Channel

mignatiou.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια